Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

Már lehet jelentkezni a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogramra

2024.09.20. 08:15 | Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium

Ha nem töltötted még be a 30-at, van diplomád és érdekel a közigazgatás, jelentkezz október 15-ig a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram 2025-ös évfolyamába!

Jelentkezem.

    Kép
    MKÖ2025

    Az ösztöndíjprogramról

    Az MKÖ a Kormány utánpótlás-képző, karrierindító programja, amelyet a Miniszterelnökség működtet. Az MKÖ a felvételt nyert 60 pályakezdő fiatal számára hazai és külföldi munkatapasztalatot, versenyképes fizetést, folyamatos mentori támogatást, valamint heti rendszerességgel szakmai és közéleti előadásokat, képzéseket, intézménylátogatásokat nyújt.

    A felvételt nyert ösztöndíjasok hét hónapig egy hazai minisztériumban szereznek szakmai tapasztalatot, majd három hónapig Magyarország külképviseleti szerveinél, nagykövetségein, főkonzulátusain és nemzetközi szervezetek melletti állandó képviseleteknél dolgoznak. Az ösztöndíjprogram 2025. február 1-én kezdődik és november 30-án ér véget.

    Az MKÖ 2025-ös évfolyamának ösztöndíjasai mind a belföldi programszakasz, mind a külföldi programszakasz ideje alatt emelt összegű ösztöndíjat kapnak, amely adó- és járulékmentes:

    • az ösztöndíj összege belföldön havi 300 000 Ft
    • az ösztöndíj összege külföldön átlagosan havi 670 000 Ft

     

    Pályázati feltételek

    • a pályázat benyújtásakor be nem töltött 30. életév;
    • magyar állampolgárság;
    • cselekvőképesség;
    • büntetlen előélet;
    • tárgyalóképes angol vagy német vagy francia nyelvtudás (államilag elismert, legalább B2[1] szintű komplex nyelvvizsga, vagy olyan nyelvvizsga, amely a Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ honlapja szerint legalább B2-es szintre honosítható);
    • a pályázat benyújtásának időpontjában kormányzati szolgálati, közszolgálati, állami szolgálati jogviszony nem áll fenn.

     

    A pályázati felhívás és a gyakran ismételt kérdéseket tartalmazó dokumentum az MKÖ honlapján érhető el. A jelentkezési felület szeptember 15-én nyílik meg és október 15. 23.59-ig aktív.

    Felmerülő kérdés esetén az érdeklődők további tájékoztatást az mko@me.gov.hu címen tudnak kérni.

    Folyamatos tájékoztatásért az érdeklődők figyelmébe ajánljuk a hivatalos eseményünket a Facebookon.

     

    További részletekért kövessék figyelemmel az MKÖ közösségi média felületeit:

    Forrás: Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram