Akkumulátorgyártásból származó hulladék elszállítására kötelezte a vállalkozót a Heves Vármegyei Kormányhivatal

2023.08.09. 21:22 | Heves Vármegyei Kormányhivatal

Minden rendelkezésére álló eszközzel igyekszik kikényszeríteni a kormányhivatal, hogy eltűnjön az abasári telephelyről az a nagy mennyiségű, akkumulátorgyártásból származó hulladék, amelyet a hatóság egy helyszíni ellenőrzéskor talált. A Heves Vármegyei Kormányhivatal a hulladék elszállítására kötelezte a vállalkozót, aki az engedély nélküli hulladékgazdálkodási tevékenység miatt bírságra is számíthat.

Kép
akkumulátorgyár

A Heves Vármegyei Kormányhivatal 2023. július 19-én tartott ellenőrzést az abasári telephelyen, ahol szakemberek acélhordókban tárolva mintegy 1700 tonna akkumulátorgyártásból származó hulladékot találtak. A vállalkozó a telephelyre vonatkozóan semmilyen hulladékgazdálkodási engedéllyel nem rendelkezett.

A kormányhivatal hivatalból eljárást indított és haladéktalanul megtiltotta a további szabálytalan tevékenységet. A hatóság a tényállás tisztázása után határozatban kötelezte a vállalkozót, hogy a fellelt hulladékot hulladék átvételére engedéllyel rendelkező szervezethez szállítsa el.

Az ügyben hulladékgazdálkodási hatósági eljárás is indult, a vállalkozó akár tízmilliós nagyságrendű bírságra is számíthat.

Forrás: Heves Vármegyei Kormányhivatal