Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

Elismerték a közfoglalkoztatás területén végzett példaértékű munkát

2023.12.01. 12:52 | Heves Vármegyei Kormányhivatal

A közfoglalkoztatási programok koordinálásában, végrehajtásában végzett kimagasló szakmai munkájáért belügyminiszteri elismerésben részesült Mihályiné Urbán Erzsébet, a Hevesi Járási Hivatal közfoglalkoztatási szakügyintézője. Az oklevelet Réthy Páltól, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkárától vehette át a budapesti díjátadó ünnepségen, csütörtökön.

A közfoglalkoztatás kiemelt célja, hogy a foglalkoztatottak továbbléphessenek a munkaerőpiacra, egyúttal termelési kapacitások jöjjenek létre a halmozottan hátrányos helyzetű településeken, szépüljön a települések környezete, javuljon a közbiztonság és nőjön a települések vonzereje – mondta Réthy Pál a közfoglalkoztatásban kiemelkedő eredményeket elért településeket, intézményeket és szakembereket díjazó rendezvényen.

A Belügyminisztérium helyettes államtitkára kiemelte, hogy a közfoglalkoztatás az elmúlt tizenkét évben átalakult, mára csak jelentős hátránnyal terhelt emberek vesznek részt benne, akiknek munkaerőpiaci elhelyezkedéséhez komplex megoldásokra van szükség– tette hozzá.

A közfoglalkoztatási programok sikeréért végzett kimagasló szakmai munkájáért miniszteri elismerésben részesült Mihályiné Urbán Erzsébet is. A Hevesi Járási Hivatal közfoglalkoztatási szakügyintézője több mint három évtizede dolgozik a kormányhivatal, illetve jogelőd szerveinek foglalkoztatási szakterületén.

A közfoglalkoztatás rendszerének 2011-es indulásától kezdődően a feladatellátás alappillére. Precíz munkájának is köszönhetően a járás településein számos értékteremtő beruházás valósulhatott meg, amelyek hozzájárultak a vármegye egyik leghátrányosabb helyzetű térségének fejlődéséhez. A kormánytisztviselő munkáját kiemelkedő szakmai igényesség, hitelesség és megbízhatóság jellemzi, jó példa a fiatalabb generáció számára is.

Forrás: Heves Vármegyei Kormányhivatal