Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

„A fejlődés egyik kulcsa a mobilitás”

2023.10.17. 16:55 | Heves Vármegyei Kormányhivatal

A közlekedési ágazat mintegy hatszáz képviselője találkozik Egerben, a Közlekedéstudományi Egyesület, a Magyar Közút és a MÁV Zrt. országos szakmai rendezvényén.

Magyarországon 3200 személy- és 400 teherszállító vonat, 2500 autóbusz indul útjára naponta – érzékeltette a közlekedési ágazat gazdasági, társadalmi jelentőségét dr. Fónagy János miniszterhelyettes, a Közlekedéstudományi Egyesület elnöke Egerben, Magyar Közlekedési Konferencia nyitónapján. Kiemelte a Volánbusz járműfiatalítási programját, amelynek köszönhetően tavaly már 1800 új és újszerű autóbusz állt a személyszállítás szolgálatába, az utasforgalom meghaladta a 2,3 milliárdot.  A szállított áruk tömege 260 millió tonna volt – tette hozzá.

Nagy Bálint, az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára köszönetet mondott a közlekedési ágazatban dolgozók munkájáért, majd felelevenítette az elmúlt évek gyorsforgalmi úthálózatot érintő fejlesztéseit. Mint mondta, 2009 végén a gyorsforgalmi úthálózat hossza Magyarországon 1110 km volt, ma pedig már 1860 km. Az államtitkár beszélt a MÁV-Volán csoport által kidolgozott tíz évet felölelő vasútfejlesztési koncepcióról, valamint az ország- és vármegyebérletek sikeréről is. Magyarország fejlődésének egyik kulcsa a mobilitás elősegítése, tartaléka pedig a vidékben van – hangsúlyozta.

A résztvevőket köszöntötte Ignácz Balázs is. A főispán beszélt a vármegyét érintő közlekedési fejlesztésekről, kiemelve a Gyöngyöst nyugat felől elkerülő út építését és a 80-as vasútvonal Hatvan és Füzesabony közötti felújításának előkészítését, de szót ejtett a Hevesbe érkező új buszokról és az InterRégió-járatok indításáról is.

Forrás: Heves Vármegyei Kormányhivatal