Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

Gyakorlati tudásukról adnak számot a jövő ápolói

2024.01.29. 16:23 | Heves Vármegyei Kormányhivatal

Hétfőn kezdődött a II. Kossuth Zsuzsanna Nemzeti Egészségügyi Szakképzési Verseny vármegyei döntője az egri kórház speciális oktató laborjában.

A háromnapos gyakorlati forduló során az egészségügyi szakképzésben résztvevő fiatalok szimulációs eszközök használatával és betegimitátorok bevonásával mérik össze tudásukat.

A fiatalokat Ignácz Balázs, a rendezvény fővédnöke köszöntötte, emlékeztetve őket arra, Kossuth Zsuzsanna munkássága, szellemisége ma is példaértékű mindannyiunk számára. Az ország első főápolójának születésnapja (február 19.), ma már a magyar ápolók napja. A főispán méltatta az egészségügyben dolgozók áldozatos munkáját és sok sikert kívánt a versenyző vármegyei tehetségeknek.

Dr. Vácity József, a Heves Vármegyei Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet főigazgatója is hangsúlyozta az ápolási szakma fontosságát. Mint mondta, a jól végzett és kedvességgel teljes ápolás elengedhetetlen ahhoz, hogy a kórházaknak jó hírneve legyen. Lehetséges munkaadóként várja a versenyzőket az egri egészségügyi intézmény.  

A Skill Laborban legjobban teljesítő versenyzők hamarosan az országos mezőnyben is megmérethetik magukat.

Sok sikert a jövő ápolóinak!

Forrás: Heves Vármegyei Kormányhivatal