Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

A hatékony kommunikáció segíti az állatvédelem ügyét

2023.10.11. 17:08 | Heves Vármegyei Kormányhivatal

Az állatvédelem vármegyei helyzetéről tájékozódott Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos Egerben.

A kormányhivatal, rendőrség, önkormányzat és civil szervezet képviselőinek részvételével zajlott kerekasztal-beszélgetésen az aktuális feladatokról, helyi gyakorlatokról és tapasztalatokról egyeztettek.

A kormánybiztos szerint Heves vármegyében hatékonyan kommunikálnak, együttműködnek és kellően elkötelezettek az állatvédelem szereplői.  Ovádi Péter kiemelte a civil szervezetek munkáját, amelyet a kormányzat újabb pályázati forrásokkal tervez támogatni. Mint mondta, az ivartalanítás mellett fontos feladat az ebrendészeti telepek helyzetének rendezése és a szaporítók, állatkínzók elleni kemény fellépés.

Ignácz Balázs főispán hangsúlyozta, hogy a jogszabályi kereteken, a hatósági fellépésen túl az egyéni és társadalmi felelősségvállalás szerepe a legjelentősebb, szemléletváltásra van szükség akár a társállatok, akár a haszonállatok jólétéről van szó.

A vármegyeházán tartott szakmai program után Ovádi Péter kormánybiztos, Ignácz Balázs főispán és dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő az Állatokat Védjük Együtt Alapítványnál tettek látogatást. Az egri menhelyen több mint 200 védencükről gondoskodnak a civilek.

Forrás: Heves Vármegyei Kormányhivatal