Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

A hatékonyabb áldozatsegítés a cél

2023.08.29. 15:10 | Heves Vármegyei Kormányhivatal

Az áldozatsegítő munkában mindenkire szükség van - jelentette ki Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a tárca és az Egri Főegyházmegye között megkötött együttműködési megállapodás aláírása alkalmából, Egerben.

Kép
A hatékonyabb áldozatsegítés a cél

Répássy Róbert hangsúlyozta: a kormány kiemelt feladata, hogy a bűnözés visszaszorítása mellett a bűncselekmények áldozatait segítse. Az Igazságügyi Minisztérium eddig 12 áldozatsegítő központot és három áldozatsegítő pontot hozott létre, így ez a szolgáltatás ma már az országban mindenütt elérhető - tette hozzá, jelezve: ebben a munkában az állam kiemelt partnerei közé tartoznak az egyházak.

Rámutatott: az áldozatsegítést törvény írja elő és szabályozza, ám az erkölcsi kötelesség is egyben. Eddig több mint 140 együttműködési megállapodást kötött a tárca civil és karitatív szervezetekkel, egyházakkal, önkormányzatokkal, mert ebben a munkában mindenkire számítanak - fogalmazott az államtitkár.

Mint mondta, Egerben tavaly márciusban nyílt áldozatsegítő központ, melynek tevékenységében a mostani megállapodás új irányt nyit azzal, hogy az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő iskolákban a tanulók is megismerhetik majd az áldozatsegítő munkát.

Fotó: MTI, Komka Péter

Forrás: MTI