Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

A hatvani Kövér Boglárka lett Heves vármegye új KicsiNagykövete

2023.11.28. 17:20 | Heves Vármegyei Kormányhivatal

Egerben köszöntötték a Magyarság KicsiNagykövete verseny vármegyei legjobbjait. A műveltségi, kreatív és kincskereső feladatokkal színesített többfordulós kihíváson szűkebb hazánkból közel kétezer, 10-12 éves diák indult. Öten közülük pár nap múlva az országos döntőn képviselik Heves vármegyét.

A Magyarság KicsiNagykövete verseny célja segíteni a diákok önfejlesztését, kreativitását, tehetségük kibontakoztatását, hogy sikerélményre és elismerésre tegyenek szert, motiváltabbak legyenek a tanulásban, és büszkék legyenek magukra és származásukra.

A program fővédnöke, Ignácz Balázs főispán mondott köszönetet a kihívásokat vállaló gyerekeknek, az őket támogató szülőknek és pedagógusoknak. A vármegyeházán tartott eredményhirdetésen elhangzott, közel kétezer volt a résztvevők száma Hevesben, amely ezzel a második legaktívabb vármegye lett.

A Heves vármegye KicsiNagykövete címet a hatvani Kövér Boglárka érdemelte ki, a vármegye KicsiAttaséja címet agrár területen Gál Ádám (Gyöngyöshalászi), sportban Vinczúr Vica (Gyöngyös) nyerte el, a „zöld” attasé Vincze Miléna (Füzesabony), a kultúrKicsiAttasé pedig Litkei Hanna (Hort) lett. A program biztosította élményjutalmak mellett egy füzesabonyi vállalkozás felajánlásaként egy-egy tablettel is gazdagodtak.

Több mint negyven oklevelet és különdíjat is kiosztottak a magas pontszámot elérő diákoknak. Strack Marika ötletgazda, a program alapítója „A jövő ígéretes tehetsége”, visszaváró okleveleket adott át azoknak a gyerekeknek, akiket jövőre mentorok is segítenek a felkészülésben.

Forrás: Heves Vármegyei Kormányhivatal