Csütörtöktől szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés

Csütörtök (2024. október 17.) 17.00 órától hétfő (október 21.) 07.00 óráig karbantartás miatt szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés.

Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

Heves megye jó adottságokkal várja az élelmiszeripari beruházókat

2022.09.12. 15:25 | Heves Vármegyei Kormányhivatal

A már tesztüzemben működő Lipóti sütőüzemtől indult el a tizenhatodik Coop Rally mezőnye szerdán. A Coop csoport közel száz üzleti partnere, beszállítója ült autóba, hogy ráirányítsák a figyelmet a jó minőségű hazai termékekre, valamint a szakmai szereplők, a kereskedők és a vásárlók közötti bizalom fontosságára. A rally résztvevői hat Kelet-Magyarországon működő élelmiszeripari üzembe és két üzletbe látogatnak el. A Heves megyei helyszíneken Ignácz Balázs főispán is köszöntötte a mezőnyt.

A Coop Rally résztvevői együttesen a hazai élelmiszer-kereskedelmi piacon évi mintegy 2200 milliárd forintot kitevő termékértékesítést, és a COOP Csoporttal együtt több mint 30 ezer munkavállalót képviselnek – hangzott el a rendezvény hatvani megnyitóján.

Ignácz Balázs biztatta a mezőnyt alkotó cégek képviselőit arra, hogy ismerjék meg Heves megyét, amely kiváló adottságokkal rendelkezik az élelmiszeripari ágazat számára. A főispán szerint érdemes itt telephelyeket, beruházásokat létrehozni, jó példa erre a program három Heves megyei helyszíne.

A húszezer négyzetméteren elhelyezkedő hatvani üzemben évente 75-80 ezer tonna sütőipari terméket állítanak majd elő. A 20 milliárd forint összértékű beruházáshoz a kormány hétmilliárd forinttal járult hozzá.

A második állomás a recski Coop Szuper Plusz üzlet volt, ahol a minőségi, magyar termékeket vidéken is elérhetővé tévő boltok szerepére hívták fel a figyelmet.

A csapatok egy dédestapolcsányi ABC felkeresése után Egerszalókra vették az irányt, ahol a Juhász Testvérek Pincészeténél zárták a napot. A 350 hektáron gazdálkodó vállalkozás évi 3 millió palack bort készít évente, de a 2018-ban átadott modern borászati központot úgy alakították ki, hogy a borvidék kisebb pincészetei számára is elérhetők a legkorszerűbb borászati technológiák.

Forrás: Heves Megyei Kormányhivatal