Csütörtöktől szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés

Csütörtök (2024. október 17.) 17.00 órától hétfő (október 21.) 07.00 óráig karbantartás miatt szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés.

Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

Heves megyéből is egyre többen állnak katonának

2022.10.12. 10:56 | Heves Vármegyei Kormányhivatal

Harcászati bemutatókkal, katonai járművekkel, fegyverekkel várták szombaton, a Tartalékos Honvédek Napján Egerben az érdeklődőket. A Magyar Honvédség rendezvényén a hivatásos és tartalékos katonák életének izgalmas pillanataiba lehetett bepillantást nyerni. Akinek megtetszett, a toborzó sátornál jelentkezhetett is a szolgálatra.

Ünnepi sorakozóval kezdődött a Magyar Honvédség Tartalékos Honvédek Napja programja az egri várban. A 2. vitéz Vattay Antal területvédelmi ezred tartalékos katonáit és a rendezvény közreműködőit Ignácz Balázs Heves megyei főispán és Baráth István vezérőrnagy a Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnoka köszöntötte.

Elhangzott, hogy a határok megvédéséhez, az állampolgárok biztonságának garantálásához hazánknak szüksége van egy erős hadseregre, amelynek fontos részét képezik az önkéntes tartalékosok. Az elsősorban a helyben lévő veszélyek elhárításában közreműködő területvédelmi tartalékos rendszer (ÖTT) keretében 264 Heves megyei önkéntes szolgál, számuk a 2018-as megalakulás óta jelentősen növekedett.

A program a Szmrecsányi Lajos Érsekkertben a katonaélet izgalmait bemutató bemutatókkal folytatódott.

Forrás: Heves Megyei Kormányhivatal