Csütörtöktől szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés

Csütörtök (2024. október 17.) 17.00 órától hétfő (október 21.) 07.00 óráig karbantartás miatt szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés.

Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

Játszva tanultak a vírusokról, baktériumokról

2023.06.28. 14:28 | Heves Vármegyei Kormányhivatal

A gyermekeket célzó egészségfejlesztési programok a tanév végével is folytatódnak, a kormányhivatal népegészségügyi szakemberei nyári táborokban tartanak foglalkozásokat. Kedden a sarudi Erzsébet-táborba járó gyerekek ismerkedhettek meg a többi közt a kézmosás és a helyes antibiotikum-használat fontosságával.

A tüsszentés során akár méterekre eljuthatnak a kórokozók, a vírusokat pedig nem tekintjük élőlényeknek – ezekre az információkra csodálkoztak rá leginkább a Sarudon táborozó alsós gyerekek. A népegészségügyi szakemberek kísérletekkel, játékos bemutatókkal hívták fel a figyelmüket az egészséges életmód és a higiénés szabályok fontosságára.

Dr. Dósáné dr. Fekete Márta helyettes vármegyei tisztifőorvos, az egészségfejlesztési osztály vezetője elmondta, a nyáron gyermektáborokba viszik el az interaktív órákat, amelyeket – csakúgy, mint iskolaidőben – ingyenesen biztosít a kormányhivatal.

A sarudi Erzsébet-táborban is fontos, hogy a gyerekek minél többet, de játszva tanuljanak az egészséges életmódról – mondta el Pásztor Endréné. A táborvezető pedagógus szerint már az is nagy segítség sok szülőnek, hogy biztosítják a felügyeletet, és a napi négyszeri étkezést, de a szervezők igyekeznek minél több élménnyel, kirándulásokkal, foglalkozásokkal megtölteni a tábori hetet.

A gyerekek örömmel vettek részt az egészségfejlesztési órán, kollégáink pedig megígérték, hogy jövőre is eleget tesznek a meghívásnak.

Forrás: Heves Vármegyei Kormányhivatal