Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

Jelképes átadó: „15 millió búzaszem” segíti idén is a rászorulókat

2023.10.16. 18:25 | Heves Vármegyei Kormányhivatal

Tizenharmadik alkalommal hirdette meg a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem programot a Magyarok Kenyere Alapítvány, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Hevesben 26 tonna búzát és több mint félmillió forintot adtak össze a gazdák.

Idén is a vármegyeháza díszterme adott otthont a Magyarok Kenyere adományozó ünnepségének, ahol Ignácz Balázs főispán is köszöntötte a program megjelent támogatóit.

A hevesi gazdák összefogása révén 26 tonna búza gyűlt össze, amiből az egri malom több mint 15 tonna lisztet őröl. Az adomány kétharmadát – kb. tízezer kilogrammot - az egri Főegyházmegyei Karitász Központ juttat el a rászorulókhoz, a többivel a Heves Vármegyei Gyermekvédelmi Központ lakásotthonaiban élő gyermekeket támogatják.

Öt tonna lisztadomány jut Heves vármegyéből a Magyarok Kenyere program központi kedvezményezett szervezeteinek, mint a Böjte Csaba testvér alapította Szent Ferenc Alapítvány, a Kelet-magyarországi Református Nevelőszülői Hálózat, vagy az erdélyi Csibész Ifjúsági Egyesület.

Idén is sokan voltak, akik a „kenyérrevaló” támogatást nem terményben, hanem pénzben adták, így a vármegyében 523 ezer forint is segíti a program nemes céljait.

Forrás: Heves Vármegyei Kormányhivatal