Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

Jó példá(ka)t mutattunk!

2022.11.24. 14:55 | Heves Vármegyei Kormányhivatal

Szemetet szedtek, virtuális gyárlátogatást és kézműves foglalkozást szerveztek, interaktív tanórákat tartottak kollégáink az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében. A kormányhivatal idei akciója a textilhulladékkal kapcsolatos tudatos gazdálkodás lehetőségeire hívta fel a figyelmet.

A hulladékgazdálkodási hatóság munkatársai a szemléletformáló programokkal ezúttal is a fiatalokat szólították meg. Általános és középiskolákban tartottak rendhagyó tanórákat a körforgásos gazdálkodásról, a hulladékok gyűjtéséről és hasznosításról. Felhívták a figyelmet a szemét keletkezését csökkentő, tudatos vásárlásra, valamint a textilhulladékok otthoni és ipari feldolgozásának lehetőségeire.

Virtuális gyárlátogatáson is részt lehetett venni: a diákokat egy bélapátfalvai textilhulladékokat újrahasznosító üzembe kalauzolták.

A hulladékcsökkentési hét hagyományos eleme a szemétszedés, idén a 25-ös út mellett gyűjtöttünk össze több mint húsz zsák vegyes szemet, autó karosszéria elemeket, elektronikai hulladékot és építési törmeléket.

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárral közösen szerveztünk családi kézműves foglalkozást, ahol a résztvevők a már nem használt ruhákból készíthettek díszeket, táskákat és kisebb használati tárgyakat.

Európai Hulladékgazdálkodási Hét - egy tisztább és fenntarthatóbb jövőért, az élhetőbb környezetért!

Forrás: Heves Megyei Kormányhivatal