Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

Jól hasznosulnak az uniós fejlesztési források Magyarországon

2023.11.24. 20:53 | Heves Vármegyei Kormányhivatal

Hatékonyan és célirányosan hasznosulnak az uniós fejlesztési források Magyarországon - jelentette ki Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter pénteken Kiskörén.

Kép
Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter - Kisköre, 2023.11.24

A közel 2 milliárd forintból megvalósult fejlesztés-sorozat átadó ünnepségén Navracsics Tibor elmondta: a végéhez közeledik a 2014-2020-as uniós pénzügyi időszak elszámolása, lezárulnak az érintett hét éves ciklusban finanszírozott beruházások. Ilyen a kiskörei fejlesztés-sorozat is, amely a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) valósult meg.
Emlékeztetett: a program célja a kezdetektől a helyi közösségek erősítése volt. Olyan fejlesztések megvalósítása, melyek elképzelése helyben született és melyek az európai adófizetők pénzét a lehető legjobban, leghatékonyabban felhasználva állíthatók az adott településen, térségben élők szolgálatába.

A területfejlesztési miniszter rámutatott: a kormány a jövőben is ezeket a szempontokat figyelembe véve használja fel az uniós forrásokat. Jelezte: időközben megnyílt a 2021-2027-es uniós pénzügyi ciklus, és a kormány hazai költségvetésből a TOP és TOP Plusz program keretében is kiírt pályázatokat. Minden egyes operatív programnak az ad értelmet, ha az emberek életét segítő célokat szolgál - közölte. 

Kiskörén a fejlesztési forrásokból megújultak utak, a strand, a közösségi tér és a strand, szociális bérlakások épültek, valamint sportkomplexumot is létrehoztak.

Forrás: MTI/HVKH