Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

Kiemelten fontos a párbeszéd az önkormányzatokkal

2022.11.30. 14:49 | Heves Vármegyei Kormányhivatal

Ismét Eger ad otthont a Magyar Államkincstár által szervezett Önkormányzati Költségvetési és Adókonferenciának. A kétnapos szakmai rendezvényen 120 helyhatóság mintegy 200 munkatársa vesz részt.

Napjaink válsága és bizonytalanságai miatt kiemelten fontos a párbeszéd az önkormányzatokkal – hangsúlyozta Berczik Ábel, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára a rendezvényt megelőző sajtótájékoztatón. Emlékeztetett, hogy több mint két évtizedes múltra tekint vissza a konferencia, amely mára az eredeti, helyi adókhoz kapcsolódó tematika mellett az államháztartási-költségvetési témákat is felöleli.

Bugár Csaba, az államkincstár elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy az ASP informatikai rendszeren keresztül az ország 3200 önkormányzatának nyújtanak segítséget. A platform sikeresen működik, köszönhetően a rendszer szakmai támogatását nyújtó szakembereknek is - jegyezte meg. A konferencia célja, hogy még szorosabbra fűzze a helyhatóságok és a MÁK kapcsolatát - hangsúlyozta.

Ignácz Balázs Heves megyei főispán rámutatott: olyan időszakot élünk, amikor az állampolgároktól, a területi közigazgatás képviselőitől és az önkormányzatoktól egyaránt felelős gazdálkodásra van szükség. Az idei év sok kihívást tartogatott és a mai ismereteink szerint nem lesz ez másként jövőre sem - fogalmazott. A konferencia előadói és témái garanciát jelentenek arra, hogy a résztvevők ebben a helyzetben is megkapják a munkájukhoz szükséges szakmai segítséget, támogatást - zárta szavait.

Forrás: Heves Megyei Kormányhivatal