Letette hivatali esküjét Ignácz Balázs kormánymegbízott

2022.06.22. 11:54 | Heves Vármegyei Kormányhivatal

Letette az esküt és átvette kormánymegbízotti kinevezését Orbán Viktor miniszterelnöktől Ignácz Balázs, Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott.

Kép
Orbán Viktor miniszterelnök, Ignácz Balázs kormánymegbízott, Gulyás Gergely miniszter

A fővárosi és a megyei kormánymegbízottaknak Orbán Viktor miniszterelnök június 20-án, Budapesten ünnepélyes keretek között adta át a kinevezési okiratokat. A rendezvényen Gulyás Gergely miniszter köszöntötte a kormánymegbízottakat, majd beszédet mondott Orbán Viktor kormányfő.

A miniszterelnök arról szólt, hogy Magyarországnak válságálló közigazgatásra van szüksége, hiszen 2010 óta természeti csapások, egy pandémia és most egy háború hatásai is sújtják hazánkat. Orbán Viktor elmondta: nagyon nehéz idők jönnek, de ez a kormány bebizonyította, hogy - ellentétben az ellenfeleivel - képes kezelni a kihívásokat.

"Önök kétség kívül egy hivatalt visznek, de alapvetően nem egy hatósági attitűdre van szükségük, hanem partnerségi szellemben kell az emberek és ügyeik felé fordulniuk" - mondta végül a frissen kinevezett kormánymegbízottaknak a kormányfő.

Forrás: Heves Megyei Kormányhivatal