Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

Megszépült a füzesabonyi belváros

2023.01.27. 17:29 | Heves Vármegyei Kormányhivatal

Több mint kétmilliárd forintból újultak meg Füzesabony központi terei, utcái. Az egységes arculattal, a gazdasági és városi funkciók erősítésével a település belvárosa méltó járási központtá vált – hangzott el a pénteki projektzáró rendezvényen. 

Kép
Ignác Balázs főispán és Juhász Adriána projektmenedzser Füzesabony megújult belvárosában

Attraktív városképpel, szabadidő eltöltésére is alkalmas közösségi terekkel, központi rendezvénytérrel és több ezer négyzetméter zöldfelülettel gazdagodott Füzesabony belvárosa. Az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében nyert 2,104 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást a felújításra. 
A projekt részeként korszerűsítették a csapadékvizet elvezető rendszert, átalakult a buszpályaudvar és a piac, de faltól falig megújult a város főutcája, a Rákóczi út is. A közlekedésfejlesztés részeként a parkolók rendezése, bővítésre is megtörtént. 
A záró rendezvényen Nagy Csaba polgármester mondott köszönetet a projekt támogatóinak és a megvalósításában közreműködőknek. Mint mondta, már dolgoznak a további terveken, a város északi részének fejlesztésére keresnek forrást. 
 

Forrás: Heves Vármegyei Kormányhivatal