Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

Megyei Prima díjban részesült Fajcsák Dénes állami főépítész

2022.11.30. 14:39 | Heves Vármegyei Kormányhivatal

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Heves megyei szervezete Prima díjjal ismerte el Fajcsák Dénes építész munkásságát. A vállalkozói közösség minden évben három olyan jelöltet részesít a díjban, akik sokat tesznek megyénk szellemi, kulturális, művészeti, oktatási, tudományos életéért, valamint a gazdasági-társadalmi környezet fejlesztéséért. Szívből gratulálunk kollégánknak a rangos elismeréshez!

Fajcsák Dénes a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán diplomázott, tanulmányait az Építész Mester Egylet Mesteriskolájában folytatta. Nevéhez fűződik az Arkt építész stúdió és az Arkt Művészeti Ellátó létrehozása. Tervezőként számos díjat, elismerést tudhat magáénak, Fábián Gáborral közösen például 2016-ban elnyerte a 15. Velencei Építészeti Biennále Magyar Pavilonjának kurátori megbízását. A tervezőpároshoz köthető például az egri Fúzió pincebár épülete, a noszvaji lombházak, vagy az a cserépfalui hétvégi ház, amelynek felújításával a Magyar Építőművészek Szövetsége pályázatát is megnyerték. Idén aktív részesei voltak az egri patakparti I. világháborús emlékmű létrehozásának is.

Fajcsák Dénes 2015 óta a Heves Megyei Kormányhivatal állami főépítésze. Segíti a megye 121 településének rendezési tervének, jogszabályainak felülvizsgálatát, együttműködik a települési főépítészekkel, élő szakmai kapcsolatot tart a szakterület szereplőivel. Ő vezeti a független építészeti tanácsadó testületet, a megyei tervtanácsot is.

Szakmai hitvallása a blogján üdvözli a látogatókat:

„Egy olyan Heves megyét szeretnénk, amelynek minden lakója ismeri a hagyományait, érti, megbecsüli épített és természeti értékeit, illetve a szükséges új igények által generált fejlesztések során a legkisebb környezetterheléssel viseltet megyénk területi, és természeti kincseivel szemben.”

Gratulálunk Kollégánknak az újabb elismeréshez! A folytatáshoz jó egészséget, sok sikert kívánunk!

Forrás: Heves Megyei Kormányhivatal