Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

Művésztanár a legeredményesebb tehetséggondozó pedagógus Hevesben

2023.06.06. 17:59 | Heves Vármegyei Kormányhivatal

Tanulmányi versenyeken kiválóan teljesítő diákoknak és felkészítő tanáraiknak rendezett ünnepséget Egerben az Oktatási Hivatal Egri Pedagógiai Oktatási Központja. Gelencsér János, az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola népzene tanára vehette át Ignácz Balázs főispántól a Heves Vármegyei Kormányhivatal díját, a legeredményesebb tehetséggondozó pedagógusnak járó emlékplakettet.

A rendezvényen hagyományosan továbbadják az egykori pedagógiai intézet által harminc éve alapított vándorserleg díjakat is. Azok az iskolák vehetik át az elismerést, amelyek diákjai az Oktatási Hivatal által szervezett versenyeken kiemelkedően szerepelnek.

A legjobb 6 és 8. osztályos gimnáziumnak alapított serleget ebben a tanévben a Hatvani Bajza József Gimnázium nyerte el.

A legjobb városi általános iskola az Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola lett, míg a vidéki általános iskola kategória legjobbja a Felső-mátrai Zakupszky József Általános Iskola.

A legjobb többcélú középfokú intézmény díját a Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium kapta, a legjobb művészetoktatási intézménynek járó elismerést pedig az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola és AMI nyerte el.

Forrás: Heves Vármegyei Kormányhivatal