Októbertől pályázhatnak támogatásra a civilek

2022.09.23. 12:34 | Heves Vármegyei Kormányhivatal

CIVIL INFO - NEA 2023 címmel Egerbe érkezett a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkárságának országos rendezvénysorozata. A Megyeházán a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) idei tapasztalatairól és a hamarosan megjelenő pályázati kiírásról kaptak tájékoztatást a civil szervezetek képviselői.

A Heves Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ szervezte programon Ignácz Balázs főispán köszöntötte a résztvevőket. Méltatta a civilek szerteágazó tevékenységét, amelyhez anyagi forrást biztosítanak a NEA pályázatai. Mint mondta, komoly munka egy sikeres pályázatot megírni, megvalósítani, elszámolni, ezért fontos, hogy ehhez a Miniszterelnökség munkatársaitól gyakorlati segítséget kaphatnak.

Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke az összefogás, együttműködés és párbeszéd fontosságára hívta fel a figyelmet. A covid, majd a háború miatti nehéz időkben se hagyják veszni a megyére jellemző, nélkülözhetetlen civil kurázsit! – emelte ki.

A Heves megyei civil szervezetek jól szerepeltek a 2022-es pályázatokon, összesen 606 millió forintot nyertek el a NEA, a Városi Civil Alap és a Falusi Civil Alap kereteiből – mondta Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség Civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, aki a civil területet érintő aktualitásokról tartott előadást.

A Nemzeti Együttműködési Alap 2023. évi összevont és egyszerűsített pályázati kiírásainak megjelentetése 2022. október 3-án várható. Ezt követően egy hónap áll rendelkezésre a pályázatok benyújtására.

Forrás: Heves Megyei Kormányhivatal