Csütörtöktől szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés

Csütörtök (2024. október 17.) 17.00 órától hétfő (október 21.) 07.00 óráig karbantartás miatt szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés.

Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

Összefogásra van szükség az aszály miatti gondok kezeléséhez

2022.07.13. 16:42 | Heves Vármegyei Kormányhivatal

Aktív, élő szakmai kapcsolat van a kormányhivatal és az agrárkamara között annak érdekében, hogy Heves megye – ahol az agrárium meghatározó – sikeres legyen – mondta Ignácz Balázs a NAK Heves megyei elnökségének ülésén. A kormánymegbízott kiemelte, hogy a területi közigazgatás számos szakterület révén áll kapcsolatban a gazdákkal, akik bizalommal fordulhatnak a kormányhivatalhoz, a járási hivatalokhoz. Ignácz Balázs az aszály okozta problémák megoldásához az agrárium szereplőinek összefogását szorgalmazta az aratási koordinációs bizottság ülésén is. A gabona betakarítási munkák kétharmadán már túl vannak a hevesi gazdák.

Lassan a végéhez közeledik a betakarítás az őszi kalászosok esetében, az aszálykár-bejelentések túlnyomó része eddig ezeket a növénykultúrákat érintette, de érkezett már kérelem kukorica és napraforgó esetében is – hangzott el. A kormányhivatal földművelésügyi osztálya kiemelt feladatként végzi a helyszíni ellenőrzéseket, de kérik a gazdákat, hogy a bejelentéseket időben, a betakarítás előtt legalább 15 nappal tegyék meg.

Az agrár- és vidékfejlesztést támogató főosztály tájékoztatása szerint zajlik az idei agrártámogatások kifizetése, továbbá elkezdődtek az egységes kérelmekhez és a területalapú támogatáshoz (SAPS) fűződő ellenőrzések.

A kormányhivatal, a megyei agrárkamara, a rendőr-főkapitányság, a közút megyei igazgatósága és az agrár érdekvédelmi szövetség képviselete egy hét múlva folytatja az egyeztetést.

Forrás: Heves Megyei Kormányhivatal