Pályaválasztási kiállításra várjuk a fiatalokat

2023.10.19. 12:21 | Frissítve: 

| Heves Vármegyei Kormányhivatal

A Heves Vármegyei Kormányhivatal Pályaválasztási kiállítást szervez Egerben, a dr. Kemény Ferenc Sportcsarnokban. November 9-én, csütörtökön 9.30-tól délután 14 óráig várjuk az iskolaválasztás előtt álló 7. és 8. osztályos tanulókat a vármegye középfokú oktatási intézményeinek képzési kínálatával, látványos szakmabemutatókkal és pályaorientációs tanácsadással.

Kép
Pályaválasztási kiállítás - Eger, 2023.

Huszonöt középiskola mutatja be képzési kínálatát a Pályaválasztási Kiállításon november 9-én, csütörtökön. Az egri sportcsarnokba elsősorban az iskolaválasztás előtt álló diákokat várjuk, de hasznos programokkal készülünk a pályamódosítás előtt álló felnőtteknek is! A térség 11 munkáltatója készül szakmabemutatókkal és lehetőség lesz szervezett gyárlátogatásokon is részt venni.

A fél 10-től délután 2 óráig tartó rendezvény színpadán előadások és bemutatók szórakoztatják a látogatókat, a vármegyei iparkamara jóvoltából pedig kipróbálható lesz a VR szemüveges szakmaszimulátor.

Foglalkoztatási szakembereink pályaválasztást segítő, pályaismeretet bővítő játékos feladatokkal készülnek, a Pedagógiai Szakszolgálat standjánál pedig képességvizsgáló eszközöket is ki lehet próbálni. Érdemes lesz elidőzni a középiskolai jelentkezés menetrendje, pontszámítás, esélylatolgatás témakörénél is, a jelenlévő szakemberek szívesen elmagyarázzák a „felvételi matekot”.

A sportcsarnokban összesen 43 standot lehet majd végigjárni. A szervező kormányhivatal és minden bemutatkozó iskola, vállalkozás, valamint szervezet közös célja, hogy a fiatalokat megalapozott pályaválasztási döntéshez segítsük.

A rendezvény ingyenes és bárki által szabadon látogatható. Az általános iskolák visszajelzései alapján közel ezer iskolaválasztás előtt álló diákot várunk, akik szervezetten keresik fel a Pályaválasztási Kiállítást, de egyéni érdeklődőkre, szülőkre is számítunk!

Információ:

Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztály

Forrás: Heves Vármegyei Kormányhivatal