Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

Rendezvényekkel is segítik a foglalkoztatást

2024.03.11. 14:32 | Heves Vármegyei Kormányhivatal

Több mint 2, 3 milliárd forintból segíti a vármegye foglalkoztatási helyzetének javítását a „Paktum a Gazdaság- és Foglalkoztatásfejlesztésért Heves megyében” elnevezésű projekt, amelyet a Heves Vármegyei Önkormányzat a kormányhivatal és az Agria Térségfejlesztési Nonprofit Kft. konzorciumi együttműködés keretében valósít meg. A projekt idei rendezvényeire közös sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet Juhász Attila Simon, a vármegyei közgyűlés elnöke és Ignácz Balázs főispán.

Kép
Ignácz Balázs főispán és Juhász Attila Simon, a Heves vármegyei közgyűlés elnöke

A térség gazdaságát komplex eszközökkel fejlesztő projekt keretében több mint 1400 fő juthat munkához.

Vállalkozói fórumokkal, támogatásokat és képzéseket kínáló workshopokkal indul a projekt idei rendezvénysorozata – ismertette Juhász Attila Simon, a vármegyei közgyűlés elnöke. Mint mondta, a vármegye északi és déli térségeit célozzák a programokkal, mert az együttműködés egyik kiemelt feladata a területi egyenlőtlenségek mérséklése. Az érintett települések gazdasági és munkaerőpiaci adottságai különbözőek, ezekhez igazítják a rendezvények kínálatát is.

Májusban termelői piacnak ad majd helyet a vármegyeháza, ősszel pedig szintén Egerben rendezik a „Szak(MA)kör – Légy a munka részese, Rád vár Heves vármegye” című   pályaorientációs rendezvényt.

A projekthez kapcsolódó munkaerőpiaci programok, foglalkoztatást elősegítő szolgáltatások a legnagyobb munkaerőpiaci hátránnyal rendelkező álláskeresőket segítik – mondta Ignácz Balázs főispán. Elhangzott, hogy az inaktívak, a közfoglalkoztatásból kikerülők, a szakképzetlenek vagy elavult szakképzettséggel rendelkezők visszavezetése az elsődleges munkaerőpiacra a foglalkoztatási szolgálat feladata. A TOP Plusz program képzési, mobilitási és bérjellegű támogatásairól, juttatásairól a járási hivatalok foglalkoztatási osztályain lehet tájékozódni.

Forrás: Heves Vármegyei Kormányhivatal