A Semmelweis-nap alkalmából köszöntötték az egészségügyben dolgozókat

2022.07.01. 14:33 | Heves Vármegyei Kormányhivatal

Semmelweis Ignác születésének 204. évfordulója alkalmából tartottak ünnepséget csütörtökön az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet Refektóriumában. Dr. Boér Gábor, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára, Ignácz Balázs kormánymegbízott és Juhász Attila Simon, a megyei közgyűlés elnöke is részt vett a rendezvényen, amelyen az anyák megmentőjére való megemlékezés után dr. Vácity József, a kórház főigazgatója orvosokat léptetett elő és elismeréseket adott át.

A kormány a most kezdődő ciklusban is elkötelezett az otthonközeli ellátások és az alapellátás megerősítésében, a kórházi struktúraváltás folytatásában, a szolgálati viszony további rendezésében, a hazai ellátórendszer digitalizációjában és a foglalkozási egészségügyi rendszer újragondolásában - mondta dr. Boér Gábor, a Belügyminisztérium egészségügy finanszírozásáért és fejlesztésért felelős helyettes államtitkára Egerben, a  Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet Semmelweis-napi rendezvényén.

A helyettes államtitkár az egri kórházban zajlott fejlesztések közül kiemelte a jól működő informatikai és kontrolling rendszert, amelyet a jövőben más kórházakban is alkalmaznak majd.

Forrás: Heves Megyei Kormányhivatal