Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

Szezonzáró közös ellenőrzés a Tiszán

2023.11.24. 11:43 | Heves Vármegyei Kormányhivatal

A kormányhivatal a vízirendészettel együtt küzd az illegális hulladéklerakás ellen, amire a most zajló Európai Hulladékcsökkentési Hét is kiváló alkalmat adott.

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Kiskörei Vízirendészeti Rendőrőrs felderítő szolgálatához csatlakoztak csütörtökön a Heves Vármegyei Kormányhivatal hulladékgazdálkodási hatóságának munkatársai. A kiskörei kikötőből indulva, Csúr Péter r. alezredes őrsparancsnok vezetésével vizsgálták át a folyó egy szakaszát. A hatóság szakemberei rendszeresen vesznek részt a vízirendészettel közös akciókban a Tiszán és a Tisza-tavon az illegális hulladéklerakás visszaszorítása érdekében. A november 23-i ellenőrzést az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében szervezte a kormányhivatal.

A vízlépcső duzzasztóműje előtt, főként áradások idején felhalmozódó uszadék jelentős része szemét, nagy arányban pedig csomagolási hulladék. Az uszadék eltávolítását, válogatását folyamatosan végzi a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság.

A Hulladékcsökkentési Hét akciószervezői — így a kormányhivatal is — idén a csomagolási hulladékok termelésének csökkentése, újrafelhasználhatósága mellett kampányolnak. Az akció jelmondata: „Nyisd ki a szemedet, csökkentsd a szemetet!”

Forrás: Heves Vármegyei Kormányhivatal