Csütörtöktől szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés

Csütörtök (2024. október 17.) 17.00 órától hétfő (október 21.) 07.00 óráig karbantartás miatt szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés.

Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack a Gyakorlóban

2024.09.30. 15:09 | Heves Vármegyei Kormányhivatal

Helyi közéleti személyek adták egymásnak a „szóló szőlőt”, pontosabban a szót az EKKE Gyakorlóiskolában a népmese napja alkalmából szervezett közös mesélésen. Olimpikon, rádiós műsorvezető, könyvtárigazgató, színésznő és főispán is csatlakozott a kezdeményezéshez.

Benedek Elek születésének évfordulóján a Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack című magyar népmese hangzott el a vendégek közös előadásában. Az összegyűlt elsősöknek dr. Mogyorósiné Herczeg Éva Erzsébet, az iskola főigazgató-helyettese, majd dr. Novák István rektorhelyettes mesélt. A különleges gyümölcsökre vágyó királykisasszony és a disznóvá változtatott királyfi kalandját Ignácz Balázs főispán folytatta. Tőzsér Istvánné, a vármegyei könyvtár igazgatója, Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok és Dimanopulu Afrodité színésznő gombolyították tovább a történet fonalát. A „boldogan éltek, míg meg nem haltak” végül Rohlicsek Judit műsorvezetőnek jutott.

A rendhagyó mesedélelőttöt kísérő programok is színesítették: az alsósok mesékhez készített rajzai díszítik a folyosókat, míg a könyvtárosok mesekönyvekből rögtönöztek kiállítást és mese-totóval várták a felsősöket.

A szervezők vallják, hogy a mesék – a kaland és móka mellett – segítik a gyerekek személyiségének fejlődését, érzelmi kapaszkodót nyújtanak és az életről tanítanak. Arra biztatják a szülőket, olvassanak minél több mesét gyermekeiknek!

Forrás: Heves Vármegyei Kormányhivatal