Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

Támogatással és képzéssel segítjük a vállalkozóvá válást

2024.04.03. 12:27 | Heves Vármegyei Kormányhivatal

Az állami foglalkoztatási szerv által indított munkaerőpiaci program keretében támogatást igényelhetnek vállalkozóvá válásukhoz azok, akik legalább egy hónapja álláskeresőként nyilvántartottak és részt vesznek a vállalkozási kompetenciák elsajátítását segítő tanácsadáson. A támogatás feltétele az üzleti terv elkészítése is.

A vállalkozás indításához szükséges jogi, pénzügyi készségek megszerzésére irányuló szolgáltatást a kormányhivatal csoportos jelenléti foglalkozás és online formában biztosítja a Heves vármegyében regisztrált álláskeresők részére.

A leendő vállalkozásuk üzleti tervét a foglalkozások keretében elkészítő és a kb. egyhónapos programot sikeresen teljesítő résztvevők kérelmet nyújthatnak be egyszeri 2 millió forintos tőkejuttatás-támogatásra és/vagy hat havi kötelező legkisebb minimálbér összegéig terjedő vállalkozóvá válást elősegítő támogatásra (266 800 Ft/hó).

A munkabér támogatást igénybevevők vállalják, hogy legalább egy évig fenntartják a főállású önfoglalkoztatást, azok pedig, akik tőkejuttatás-támogatásban is részesülnek, legalább két évig működtetik vállalkozásukat.

A szolgáltatásban való részvételi szándékra irányuló jelentkezési lap benyújtásának határideje: 2024. április 19.

Tájékoztatás a Heves Vármegyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztályán kérhető a (36) 522-741-es telefonszámon, vagy e-mailben: fogl@heves.gov.hu.

Információk, jelentkezés lap: Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (munka.hu)

Forrás: Heves Vármegyei Kormányhivatal