Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

Táncpedagógus és szakoktató tehetséggondozó munkáját ismerték el

2024.05.30. 14:44 | Heves Vármegyei Kormányhivatal

Tanulmányi versenyeken kiválóan teljesítő diákoknak és felkészítő tanáraiknak rendezett ünnepséget Egerben az Oktatási Hivatal Egri Pedagógiai Oktatási Központja. A legeredményesebb tehetséggondozó pedagógusoknak járó emlékplaketteket idén Gulyik Judit és Zsákai István vehették át Ignácz Balázs főispántól.

A rendezvényen hagyományosan továbbadják az egykori pedagógiai intézet által több mint harminc éve alapított vándorserleg díjakat is. Azok az iskolák vehetik át az elismerést, amelyek diákjai az Oktatási Hivatal által szervezett versenyeken kiemelkedően szerepelnek.

Idén az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium nyerte el a legkiemelkedőbb eredményeket elért gimnáziumnak járó serleget. A gimnáziumi és technikumi képzést folytató intézmények között ismét a Neumann János Gimnázium tarolt, a művészetoktatási intézmények között pedig az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem gyakorló iskolája.

A városi általános iskolák serlegét a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola kapta, míg vidéki általános iskolaként a Viszneki Általános Iskolát díjazták.

Átadták a Heves Megyei Kormányhivatal díjait is: a legeredményesebb tehetséggondozó pedagógusoknak járó emlékplaketteket Gulyik Judit (EKKE Gyakorló) és Zsákai István (hatvani DISZI) vehette át.

Az ünnepségen közel százötven, tanulmányi versenyeken kiemelkedő helyezéseket szerzett diák és felkészítő pedagógus munkáját ismerték el oklevéllel

Forrás: Heves Vármegyei Kormányhivatal