Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

Tisztább Tisza-tavat!

2024.07.03. 13:02 | Heves Vármegyei Kormányhivatal

A partról nehezen megközelíthető illegális hulladéklerakások felderítésén dolgozik együtt a kormányhivatal és a vízirendészet a Tisza-tónál.

A hulladékgazdálkodási hatóság és a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Kiskörei Vízirendészeti Rendőrőrs szakemberei közös szolgálattal indították a nyári szezont. A Tiszán és a Tisza-tavon az uszadékkal érkező hulladék mellett sajnos rendszeresen megjelenik a kirándulás vagy pecázás közben hátrahagyott, sokszor jelentős mennyiségű szemét is. A szárazföldről nem látható, nehezen megközelíthető helyszínek felderítésében nyújtanak segítséget a vízirendőrség munkatársai.

A HulladékRadar alkalmazás segítségével a környezetet elcsúfító, szennyező, illegálisan elhelyezett hulladéklerakatokat bárki bejelentheti, segítve ezzel a hatóságok munkáját. Az applikáción keresztül fotókat, szöveges információkat és pontos helymeghatározást juttathatunk el az illetékes szakemberekhez, akik mihamarabb intézkednek a környezet megtisztítása érdekében.

A Tisza-tavi turisztikai régió egyre népszerűbb a természetet és az aktív pihenést kedvelők körében, őrizzük meg a szépségét! Ne szemeteljünk!

Forrás: Heves Vármegyei Kormányhivatal