Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

Több mint 15 ezer álláskeresőnek segítettünk

2023.11.16. 16:36 | Heves Vármegyei Kormányhivatal

Két sikeres munkaerőpiaci projektet zár decemberben a Heves Vármegyei Kormányhivatal. Az Út a munkaerőpiacra GINOP-5.1.1-15-2015-00001 és a GINOP-5.2.1-14-2015-00001 Ifjúsági Garancia kiemelt projektek 2015-ös indulása óta több mint 15 ezer hátrányos munkaerőpiaci helyzetű álláskeresőnek segítettünk elhelyezkedni. Hatvan százalékuk a projektből való kilépés után fél évvel is dolgozott, munkaerőpiaci integrációjuk sikeres volt – hangzott el a csütörtöki projektzáró rendezvényen, Egerben.

– Az elmúlt egy évben Magyarországon 4 millió 759 ezerre emelkedett a dolgozók száma, a gazdaság teljesítménye pedig a harmadik negyedévi adatok szerint ismét növekedési pályára állt. A további bővüléshez szükség van a munkaerőpiac belső tartalékainak kiaknázására – hangsúlyozta Ignácz Balázs az Út a munkaerőpiacra és az Ifjúsági Garancia kiemelt projektek záró rendezvényén.

A főispán elmondta, a kormányhivatal és a járási hivatalok munkatársai az elmúlt 8 évben a projektek biztosította szolgáltatásokkal, támogatásokkal éppen azokat a lehetséges munkavállalókat célozták meg, akik az elsődleges munkaerőpiacon hátrányos helyzetűnek minősülnek: pályakezdők, alacsony végzettségűek, munkába visszatérő kismamák, 50 év felettiek, közfoglalkoztatottak vagy tartósan álláskeresők.

A bevont több mint 15 ezer ember hatvan százaléka hat hónappal a projektből való kilépést követően is dolgozott, munkaerőpiaci integrációjuk tehát sikeres volt – hangzott el. Ignácz Balázs köszönetet mondott a projektek megvalósításában közreműködő kormányhivatali és járási munkatársaknak, a képző intézményeknek, munkáltatóknak és partnerszervezeteknek.

A rendezvényen a Széchenyi 2020 keretében megvalósult projektek szakmai eredményei mellett munkáltatói és munkavállalói beszámolók is elhangzottak, valamint a résztvevők tájékoztatást kaptak a vármegyénkben hamarosan induló – az Ifjúsági Garancia Plusz és a GINOP Plusz - A munkaerő-kínálat bővítése és fejlesztése – programokról.

Forrás: Heves Vármegyei Kormányhivatal