Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

Több mint 26,7 milliárd forint agrártámogatás érkezett Hevesbe

2023.02.03. 13:08 | Heves Vármegyei Kormányhivatal

A jól működő közigazgatás gazdasági versenyképességi tényező – húzta alá dr. György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a Heves Vármegyei Kormányhivatal vezetői értekezleten. A résztvevők áttekintették a kormányhivatalok működését érintő aktuális kérdéseket, egyeztették a különböző szakterületek feladatait.

A szakmai programsorozat egri állomása a Miniszterelnökség, a kormányhivatal és a járási hivatalok közötti partnerség, a hatékony munkakapcsolat jegyében valósult meg. A munkaértekezleten részt vett dr. Uzsák Katalin, területi közigazgatás működtetéséért felelős helyettes államtitkár és dr. Almási Győző, hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkár is. Az értekezleten az államtitkárság szakmai delegációján túl a kormányhivatal szakmai főosztályok és osztályok vezetői, továbbá a járási hivatalok vezetői is részt vettek.

A látogatás részeként kiemelt területként Hevesben az agrártámogatásokkal foglalkozó főosztály munkáját tekintették át.

Heves vármegyében jól halad a közvetlen és a vidékfejlesztési támogatások kifizetése, az Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály munkája révén eddig 6200 gazdálkodó több mint 26,7 milliárd támogatásban részesült - mondta dr. György István. Az államtitkár méltatta az agrártámogatási szakterület munkáját, hiszen egy rendkívül összetett, nagyfokú precizitást és koordinációs munkát igénylő szakterületről van szó, ahol a támogatásban részesült területek mértéke meghaladja a 164 ezer hektárt.

A kormányhivatal a Magyar Államkincstárral közösen látja el az agrártámogatásokkal kapcsolatos feladatokat és ezzel jelentősen befolyásolja a vármegye agráriumának jövőképét – jelentette ki Ignácz Balázs főispán. Mint mondta, a kormányhivatal a Heves vármegyei gazdák érdekeit partnerszervezetekkel való hatékony együttműködéssel is igyekszik szolgálni, amelyet a Nemzeti Agrárkamarával tavaly megállapodásban is rögzítettünk.

Forrás: Heves Vármegyei Kormányhivatal