Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

Új üzemcsarnok átadásával kezdődött iparági kiállítás Erdőtelken

2024.04.16. 16:01 | Heves Vármegyei Kormányhivatal

Magyarország gazdasági szuverenitását a minőségi termelés után a hozzáadott érték növelésével lehet erősíteni – mondta Varga Mihály az SBS Kft. és az Arago cégcsoport I. Iparági Kiállításának megnyitóján, Erdőtelken. A pénzügyminiszter innovációra és együttműködésre biztatta a hazai gépgyártás szereplőit.

Varga Mihály elmondta, a hatszáz embert foglalkoztató cégcsoport 3,1 milliárd forintos beruházása nemcsak új csarnokot, hanem csúcstechnológiás gyártóberendezéseket, digitalizálást és 30 új munkahelyet is jelent. A pénzügyminiszter szerint a hazai gyártók a nemzetközi mezőnyben is megállják a helyüket: a ’97-ben alapított erdőteleki vállalat mára a legnagyobb európai gépgyárak egyik legfontosabb beszállítójává vált.

Kiemelte, vannak kulcsfontosságú iparágak, mint a mezőgazdasági gépgyártás, a vasút, a haditechnika, járműipar, amelyek fejlődését erősíteni kell. A háromnapos szakmai kiállításon több mint 50 cég mutatkozik be, robotokkal, ipar 4.0-val, automatizálást és méréstechnikát érintő fejlesztésekkel.

A rendezvényen elhangzott, a cégcsoport hagyományteremtő szándékkal szervezi az iparági kiállítást, elkötelezettek az innováció mellett, és arra törekednek, hogy Európa élmezőnyében maradjanak.

Forrás: Heves Vármegyei Kormányhivatal