2024. október 1-től bővült a fővárosi és vármegyei kormányhivatalok feladatköre

2024.10.04. 11:51 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

2024. október 1-től bővült a fővárosi és vármegyei kormányhivatalok feladatköre. A korábban katasztrófavédelmi területi szervekhez tartozó vízügyi, vízvédelmi, tűzvédelmi, valamint iparbiztonsági hatósági feladatok ellátása a kormányhivatalok hatáskörébe tartozik.

Az új szervezeti rendszer ismertetése céljából a kormányhivatal főosztályvezetői és járási hivatalvezetői számára megrendezett értekezleten Dr. Berkó Attila főispán kiemelte, a megváltozott működési keretek mellett a feladatkörök nem változnak. Továbbra is cél az érintett területeken is megvalósuló magas színvonalú hatósági munka.

A nem hatósági jellegű feladatok, így például a veszélyhelyzetek során végzett mentési feladatok teljesítését továbbra is a katasztrófavédelmi igazgaztóság látja el.

2024. október 1-től a korábban katasztrófavédelmi hatósági feladatok körébe tartozó hatáskörökkel bővültek a fővárosi és vármegyei kormányhivatalok feladatai.

A Tűzvédelmi, Iparbiztonsági és Vízügyi Hatósági Főosztály elérhető Szolnokon, a Boldog Sándor István körút 4. szám alatt, illetve az 56/501-900 telefonszámon.

Forrás: Főispáni Kabinet