Csütörtöktől szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés

Csütörtök (2024. október 17.) 17.00 órától hétfő (október 21.) 07.00 óráig karbantartás miatt szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés.

Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

30 év feletti álláskeresők foglalkoztatásához nyújtanak támogatást

2024.02.09. 12:36 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

Foglalkoztatást elősegítő szolgáltatásokra, bértámogatásra, utazási költségre és képzési támogatásra igényelhető támogatás. Az ezt biztosító projektről tartott szakmai napot a kormányhivatal Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztálya.

A 2023. december 1-én indult TOP­ Plusz uniós projekt célja a munkaerő kereslet és kínálat vármegyei szintű összehangolása, a vármegye járásaiban munkát vállalni szándékozó, álláskereső és inaktívak foglalkoztathatóságának javítása, nyílt munkaerőpiaci elhelyezkedésének segítése. A programban a 30 év feletti álláskeresők és 30 év feletti inaktív személyek foglalkoztatásához nyújtható támogatás.

 

A program összeköltsége 3,9 md forint, amelyből közel 2,7 md Ft fordítható foglalkoztatást elősegítő szolgáltatásokra, bértámogatásra, utazási költségre és képzési támogatásra.

 

Bértámogatás jelenleg azon személyek foglalkoztatásához kérhető, akinek lakó/tartózkodási helye vármegyénkben található. A támogatás igénylésének további feltétele, hogy a foglalkoztató székhelye/telephelye szintén Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében legyen. A támogatás időtartama legfeljebb 6 hónap, továbbfoglalkoztatási kötelezettség nélkül. A támogatás mértéke a bruttó munkabér fix 50 százaléka.

 

A projekttel kapcsolatos további információt és részletes felvilágosítást a járási hivatalok Foglalkoztatási Osztályai adnak.

 

Forrás: Főispáni Kabinet