39 milliárd forintos beruházás alapkövét tették le Jászfényszarun

2023.11.21. 16:27 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

A tengelyek és fogaskerekek gyártásával foglalkozó kínai cég új üzemcsarnoka négyszázötven munkahelyet teremt.

Az alapkőletételen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter emlékeztetett: az Európai Unió úgy határozott, hogy a kontinensen 2035-től kizárólag elektromos autókat lehet vásárolni. Mivel az európai gazdaság gerincoszlopát az autóipar adja, így annak teljes egészében meg kell újulnia. Az autóipar hazánkban lévő szereplői is reagáltak a helyzetre, úgy döntöttek, hogy az új korszakra történő átállás egyik legfontosabb szegmensét hazánkba hozzák – hangzott el a miniszter beszédében.

A 24 000 négyzetméteres termelési kapacitást biztosító Shuanghuan Driveline Group üzeme várhatóan 2025 második negyedévében megkezdheti működését. A beruházás 39 milliárd forintból valósul meg, amelyhez a kormány 7 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosított.

Az eseményen Pócs János országgyűlési képviselő emlékeztetett: az elmúlt években mintegy 100 milliárd forint támogatást kaptak a térség gazdasági szereplői. A rendezvényen a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatalt dr. Berkó Attila főispán képviselte.

 

Forrás: Főispáni Kabinet