Adorján Ildikó-díjjal ismerték el a szociális dolgozók önzetlen munkáját

2023.11.14. 21:21 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

A szociális munka napja alkalmából idén Csatári Attiláné, a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézményének pénzügyi csoport vezetője és Gulyás Judit, a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Humán Szolgáltató Központja Pszichiátriai Betegek Nappali ellátásának terápiás munkatársa vehette át Szolnok egyik legrangosabb kitüntetését.

November tizenkettedike a szociális munka napja. Ezen a napon őszinte megbecsülésünket fejezzük ki azoknak, akik nap mint nap hitükkel és meggyőződésükkel azon fáradoznak, hogy a rászorulóknak – legyen az gyermek, felnőtt, időskorú, fogyatékos, szenvedélybeteg, pszichiátriai beteg vagy hajléktalan – az emberi méltóságot tiszteletben tartva adják meg a tőlük telhető segítséget – hangzott el a szolnoki Városházán tartott ünnepi eseményen, ahol a kormányhivatalt dr. Balogh Gyula, a Szolnoki Járási Hivatal hivatalvezető-helyettese képviselte.

 

Kép

 

Fejér Andor alpolgármester, majd Radomszki Lászlóné, a Belügyminisztérium társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkárának köszöntője után következett az elismerések átadása. Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 2007-ben Pro Caritate Díjat alapított azok részére, akik a szakterület helyi eredményei, értékei gyarapításában kiemelkedő tevékenységet nyújtottak.

 

Kép

 

2023-ban Adorján Ildikó-díjban részesült:

 

- Csatári Attiláné, a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézményének pénzügyi csoport vezetője, aki kiemelkedő munkavégzése és példamutató személyisége alapján vehette át a díjat.

 

- Gulyás Judit, a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Humán Szolgáltató Központja Pszichiátriai Betegek Nappali ellátásának terápiás munkatársa. Személyében egy több évtizede a helyi közösség mentális jóllétéért cselekvő, sokoldalú és a támogatottak fejlődését szem előtt tartó szakemberrel gazdagabb Szolnok városa – hangzott el a díjazott méltatásában. 

 

Az ünnepi eseményen köszöntötték a Belügyminisztérium által kitüntetetteket is:

- Esélyteremtésért díjban részesült az esélyteremtés terén elért kiemelkedő eredmények, valamint a hátrányos helyzetű emberekért végzett kiemelkedő tevékenységért a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Esély Szociális Közalapítvány

 

- Idősekért díjat vehetett át Rigó József. Ez a díj minden olyan személynek adományozható, aki az idősek emberi méltóságáért, az időskori aktivitás megőrzéséért, valamint az ápolásra szoruló idősekért végzett munka elismeréseként szolgál.

 

Az esemény a helyi közép- és művészeti iskolások ünnepi műsorával és dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő köszöntőjével zárult.

 

Forrás: Főispáni Kabinet