Agrárfórumot tartottak a szolnoki vármegyeházán

2023.12.12. 15:40 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

Meg kell védenünk az agrárium eredményeit – hangsúlyozta dr. Berkó Attila főispán a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) rendezvényén, ahol a földforgalom kérdéseiről és a támogatási rendszerről is tájékozódhattak a megjelent bizottsági tagok.

A fórum házigazdájaként Kiss Róbert, a NAK Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei igazgatója először a települési agrárgazdasági bizottságok (TAB) megalakulásáról, feladatairól beszélt.  A TAB-ok tisztújítására országos szinten, így Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyében is 2022 őszén került sor. Vármegyénkben 78 bizottság alakult ekkor, összesen 334 taggal. Feladataik közé tartozik a földügyekben az elnökségi állásfoglalások kialakításának segítése, a vármegyei kamarai rendezvényeken való aktív részvétel, és a települések gazdálkodóinak érdekképviselete – mondta Kiss Róbert igazgató.

Kép

Dr. Berkó Attila főispán a termelők és az agráriumban dolgozók összefogásának jelentőségét hangsúlyozta. Meg kell védenünk az agrárium eredményeit – emelte ki a kormányhivatal vezetője.

A rendszerváltás óta a legnehezebb időszakra kell felkészülnünk, hogy versenyhelyzetbe tudjunk kerülni, és fenntartható módon tudjunk gazdálkodni - mondta Hubai Imre Csaba, a NAK vármegyei elnöke.

A fórumon előadások hangzottak el a földügyek jogszabályi hátterének változásairól és az elkövetkező időszak agrártámogatásairól. Ezt követően eszmecserére és a tájékoztatók közben felmerült kérdések megválaszolására biztosítottak lehetőséget a szervezők.

 

Forrás: Főispáni Kabinet