Anyakönyvi szakmai napot tartott a kormányhivatal

2022.10.13. 09:52 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

Jász-Nagykun-Szolnok megye szinte valamennyi településéről érkeztek polgármesterek, jegyzők, anyakönyvvezetők arra a szakmai napra, amelyet a kormányhivatal Hatósági Főosztálya szervezett. Dr. Kollár István főosztályvezető köszöntője után a Miniszterelnökség Anyakönyvi és Állampolgársági Ügyek Osztályának munkatársai tartottak előadásokat. 

Szinte teljesen megtelt a megyeháza díszterme azon a szakmai napon, ahol az anyakönyvi jogszabályok közelmúltban történt módosításairól, az Elektronikus Anyakönyvi Rendszer (EAK) folyamatban lévő és várható változásairól, valamint a gyakorlati tapasztalatokról hallhattak az érdeklődők.

Az előadók a Miniszterelnökség Állampolgársági és Anyakönyvi Osztályáról és a Multicontacttól érkeztek. A rendezvényen a Belügyminisztérium Nyilvántartások Vezetéséért Felelős Helyettes Államtitkárságának munkatársa, és az EAK programfejlesztő cégek kollégái is jelen voltak, így a konferencia résztvevői első kézből kaphattak információt, illetve választ kérdéseikre. A szakmai nap konzultációval zárult.

Forrás: Főispáni Kabinet