Átadták a megújult Véső úti Sportközpontot Szolnokon

2024.04.26. 14:33 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

A megújult és kibővült létesítmény több sportág utánpótlás-nevelését szolgálja. A Véső út és térsége fejlesztésére 5,5 milliárd forintot fordítottak állami és európai uniós forrásokból.

A sport jellemformáló, olyan erényekre tanít, amelyek aztán az egész élet során elkísérhetnek, és a legnagyobb küzdelmekben segítenek, ilyen az alázat, a kitartás, a fegyelem és az együttműködés - mondta Schmidt Ádám a megújult Véső úti Sportközpontot ünnepélyes átadásán Szolnokon.

Kép
Átadták a megújult Véső úti Sportközpontot Szolnokon

A sportért felelős államtitkár beszédében elhangzott: Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere "a sportból érkezett, a sportot érti és a sportot sokszor erején felül is támogatja". Nagyon nagy dolog, hogy ebben a városban ilyen sportélet lehet, hogy ennyi fiatal sportolhat – mondta Schmidt Ádám, aki köszöntőjében kiemelte: a sportirányításban igyekeznek hangsúlyt fektetni arra, hogy finomítsanak azon a "kicsit téves" beidegződésen, amely szerint a sport csak versenysportban és a legmagasabb szintű eredményekben mérhető. "A sport ennél sokkal több, erre hívják fel sok helyen a figyelmet". Nagyon fontosnak nevezte, hogy a most átadott sportközpont a versenysporton túlmenően a közösségi sportot is támogassa.

Kép
Átadták a megújult Véső úti Sportközpontot Szolnokon

Szalay Ferenc polgármester köszöntőjében elmondta: a város alapstratégiái közé tartozik az egészséges életmódra nevelés, kiemelte a magas színvonalú oktatási rendszer és sport szerepét, annak közösségi erejét. Elhangzott: a városból indult a mindennapos testnevelés, a szolnoki gyerekek nagy része sportol. 

A sportközpont hat teljesen különböző projektből épült meg. Megújult, kibővült a B. Nagy Pál Sportcsarnok, egy teljesen új vívóteremmel és felújított kosárlabdateremmel. Emellett küzdősport-termet, atlétikai centrumot, rendezvényteret, úszómedencét és fürdőt, valamint szálláshelyeket magában foglaló sportközpont létesült. A létesítmény ma több sportág utánpótlás-nevelését szolgálja, miközben az élsportolók is kimagasló körülmények között készülhetnek.

Kép
Átadták a megújult Véső úti Sportközpontot Szolnokon

Az ünnepélyes átadó elején az MH Kiss József 86. Helikopterdandár ejtőernyősei segítségével érkeztek meg a zászlók a sportlétesítménybe.

Kép
Átadták a megújult Véső úti Sportközpontot Szolnokon

Az Európai Unió zászlaját dr. Katona Károly, a kormányhivatal főigazgatója függesztette ki.  Az általános iskolás gyerekek élőkép-produkcióját követően a Szolnoki Sportiskola szakosztályainak látványos bevonulását láthatta a közönség.

Kép
Átadták a megújult Véső úti Sportközpontot Szolnokon

 

forrás: MTI és Főispáni Kabinet

Forrás: MTI, Főispáni Kabinet