Átadták a Szolnok-Tiszasüly összekötő út egy felújított szakaszát

2022.09.30. 12:03 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

A Magyar Falu Program segítségével felújított 2,3 kilométernyi útszakasznak köszönhetően Csataszög, Hunyadfalva Kőtelek és Nagykörű lakói számára ezentúl könnyebben elérhető Jász-Nagykun-Szolnok megye székhelye.

Nehéz időszak áll előttünk, de a Magyar Falu Program fejlesztéseit ennek ellenére is az eddigi ütemben kell folytatni, és ha ez sikerül, a kistelepülések sikerre vannak ítélve - jelentette ki a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos a Szolnok-Tiszasüly összekötő út egy felújított szakaszának átadásán, Besenyszög-Szórópuszta közelében.

 

Kép

 

Gyopáros Alpár ígéretet tett arra, hogy a Magyar Falu Program finanszírozásában megújult és már átadott útszakaszokon túl a még tervezés alatt állók is el fognak készülni. Emlékeztetett: a program 2018-as meghirdetésekor a kitűzött célok között volt a falvakban lakók életminőségének javítása és ezáltal a kistelepüléseken demográfiai fordulat elérése.

 

Az ünnepi eseményen avatóbeszédet mondott Dr. Kállai Mária, a térség országgyűlési képviselője, Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere és Lovász Tibor, Kőtelek polgármestere. Az átadón a kormányhivatalt Dr. Balogh Gyula, a Szolnoki Járási Hivatal hivatalvezető-helyettese képviselte.

 

Kovács Péter, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatója tájékoztatása szerint a Szolnok és Besenyszög-Szórópuszta közötti szakasz felújítása bruttó 591 millió forintból készült el.

Forrás: Főispáni Kabinet; MTI