Az 50 legsikeresebb vállalat vehetett át elismerést

2023.11.29. 14:23 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye négy százalékos növekedéssel, 3984 Mrd forint teljesítménnyel a hetedik helyet szerezte meg a vármegyék gazdasági rangsorában – derült ki a TOP 50 című kiadvány jászberényi bemutatóján. Az eseményen elismerést vett át az 50 legsikeresebb vállalat, és  átadták az év vállalkozója díjakat is.

Immár 28. alkalommal jelent meg a Jász-Nagykun-Szolnok vármegye gazdaságának és legjelentősebb vállalkozóinak teljesítményét elemző TOP 50 kiadvány, amelyet ünnepélyes keretek között mutattak be a Szatmári Rendezvényházban, Jászberényben. A vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a NAV vármegyei Adó és Vámigazgatósága ebben az évben is az elért eredmények alapján rangsorolta a társas vállalkozásokat.

Kép

Az esemény díszvendégeként Dr. Navracsics Tibor miniszter a területfejlesztés aktuális kérdéseiről, Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a magyar gazdaság 2023-ban várható teljesítményéről és 2024 növekedési kilátásairól tartott előadást. Dr. Sziráki András, a vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a térség 2022. évi gazdasági teljesítményéről beszélt, Pócs János országgyűlési képviselő pedig a térség gazdasági szereplőinek teljesítményét méltatta.

Kép

Dr. Berkó Attila főispán köszöntőjében hangsúlyozta: a vármegye gazdasága tovább gyarapodott, nőtt a foglalkoztatottak száma, jelentős beruházások vannak folyamatban. Ezekhez a kedvező adatokhoz azonban kellettek azok a cégek, vállalkozók, akiket a mai rendezvényen köszönthetünk –mondta a kormányhivatal vezetője.

A TOP 50 kiadvány adatai szerint a Jászfényszarun működő Samsung Electronics Magyar Zrt. megőrizte vezető pozícióját, második helyen a tószegi Accell Hunland Kerékpárgyártó és Értékesítő Kft. teljesített, a harmadik helyet pedig a jászberényi Electrolux Lehel Hűtőgépgyár Kft. foglalta el. Hagyományosan a rendezvényen adták át az Év Vállalkozása Díjakat. Eredményeik alapján a kamara elismerésében részesült: a Jász-Plasztik Kft., a McHale Hungária Mezőgazdasági Gépgyártó és Szolgáltató Kft., a Finom Fűszerek Kft. és Csontos György egyéni vállalkozó, bútorasztalos mester. Oklevelet kapott Villás Gergő, a NAV Hajdú-Bihar Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága Tervezési és Elemzési osztályvezetője, a TOP 50 kiadvány szerkesztője.

A rendezvény Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő köszöntőjével ért véget.

Kép
Forrás: szoljon.hu, Jászsági Térségi TV, Főispáni Kabinet