Az ápolókat ünnepelték a vármegyeházán

2024.02.23. 12:43 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

A Magyar Ápolók Napja alkalmából idén Turcsányiné Magyar Anna, Tiszasüly körzeti ápolója vehette át a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye Ápolója elismerést.

 

A segítségre váró, beteg ember támaszának lenni szép, nemes, de egyúttal az egyik legnehezebb hivatás – mondta dr. Katona Károly a vármegyeháza dísztermében rendezett ünnepi eseményen. A kormányhivatal főigazgatója kiemelte: az orvostudomány robbanásszerű fejlődésével párhuzamosan az ápolástan is lépést tartott, az orvoslással együtt fejlődött és szakosodott; a mai ápolók tudása mögött sok-sok év tanulás, gyakorlat, tapasztalat áll.  Dr. Katona Károly köszöntője végén a kormányhivatal nevében köszönetet mondott valamennyi, Jász-Nagykun-Szolnok vármegye betegellátó intézményében dolgozó ápolónak lelkiismeretes és odaadó munkájukért.

 

Kép

 

A Magyar Ápolók Napja alkalmából rendezett ünnepség elismerések átadásával folytatódott. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye Ápolója Díjat a betegellátásban nyújtott szakmai munkájáért Turcsányiné Magyar Anna, Tiszasüly körzeti ápolója vehette át.

 

A Magyar Ápolási Egyesület díjait követően pedig köszöntötték azokat a szakdolgozókat, akik immár 40 éve áldozatosan szolgálják a betegek és hozzátartozóik érdekét az alap- és járóbeteg ellátás területén.

 

Forrás: Főispáni Kabinet