Az ország legjobb baleseti helyszínelői versengtek

2022.06.16. 16:15 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

Tizenkilenc megye harmincnyolc versenyzője mérte össze elméleti és gyakorlati tudását a XI. Országos Balesethelyszínelő Versenyen, amelynek ezúttal Szolnok és Martfű adott otthont.

Kép

A megmérettetés első napján elméleti tudásukról adtak számot a baleseti helyszínelők. A KRESZ- szel kapcsolatos kérdések kidolgozása, a versenyszám lebonyolítása, valamint a versenybírói szerepkör a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal szakembereinek jutott. Másnap Szolnok belvárosában került sor a verseny gyakorlati részére.

Kép
Kép

Az ünnepélyes díjátadón dr. Berkó Attila kormánymegbízott, és Dorogi Attila, a Közlekedési, Műszaki Engedélyezési, Mérésügyi és Fogyasztóvédelmi Főosztály vezetője is gratulált a legeredményesebb versenyzőknek.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottságának felkérésére rendezte meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Balesetmegelőzési Bizottsága 2022. június 14-16. között a XI. Országos Balesethelyszínelő Versenyt.

 A rendezvény célja a rendőri állomány szakmai ismereteinek bővítése, a szakmai identitás megerősítése, valamint a szakterület presztízsének megszilárdítása. A rendező szolnoki csapat - sportszerűség miatt - nem vett részt a versenyen.

Forrás: Kormánymegbízotti Kabinet