A baleset-megelőzésre hívják fel a figyelmet

2022.09.23. 07:30 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

A kormányhivatal munkavédelmi hatósága is csatlakozott a rendőrség által szervezett Biztonság Hete rendezvénysorozathoz. A szolnoki Tisza-parton szeptember 24-én, szombaton a baleset-megelőzésre szeretnék felhívni a gyerekek, fiatalok figyelmét.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága a Magyar Biztosítók Szövetségével együttműködésben 2017 óta rendez baleset-megelőzési témájú projekteket. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet a közlekedési szabályokra, a közlekedési helyzetek kockázataira. Az idei rendezvénysorozaton több mint húsz együttműködő szervezet mutatkozik be.  A szolnoki programon - a Technológiai és Ipari Minisztérium Munkavédelmi Irányítási Főosztálya közreműködésével - a területi munkavédelmi hatóság is jelen lesz. Tevékenységük bemutatásával erősíteni szeretnék a gyerekek biztonságtudatosságát. A szakemberek ugyanis fontosnak tartják, hogy már a fiatalok is halljanak információt a munkavédelemről, hiszen ennek köszönhetően jó eséllyel csökkenthető a munkabalesetek száma.

A Tisza-parton - a játszótér és a templom közötti szakaszon - szombaton 10.00 és 14.00 óra között várják a gyerekeket a munkavédelmi hatóság szakemberei. Játékokkal, színezőkkel, munkavédelmi totóval, apró ajándékokkal, figyelemfelhívó kiadványokkal készülnek az eseményre a kormányhivatal munkatársai. Céljuk, hogy a gyerekekkel játékos formában ismertessék meg a munkavédelmet és a legfontosabb védőeszközöket.

Kép

A programhetet évente rendezik meg, kapcsolódva a szeptember 20-i biztosítási világnaphoz, valamint a 21-i nemzetközi EDWARD Day-hez (European Day Without A Road Death – Európai Nap Közúti Áldozat Nélkül).

Forrás: Kabinet