Bár javultak az eredmények, de még mindig akadnak hiányosságok a csúszdák üzemeltetésénél

2023.08.25. 13:19 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

A biztonságos családi kikapcsolódás érdekében folytattak ellenőrzéseket a Fogyasztóvédelmi Hatóság munkatársai a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei strandokon, ahol a telepített vízi csúszdák üzemeltetési feltételeit ellenőrizték. Bár csökkent a szabálytalanságok száma, de még mindig akadnak jogsértések.

A Fogyasztóvédelmi Hatóság szakemberei minden évben ellenőrzik a strandokon telepített eszközök üzemeltetési körülményeit. Jász-Nagykun-Szolnok vármegye számos gyógy-és termálfürdőjével, valamint a természetes vizek mentén létesített strandjaival előkelő helyet foglal el a vízi kikapcsolódásra vágyó turizmus célpontjai közt, ezért még inkább indokolt a vízi eszközök rendszeres ellenőrzése.

Az országos vizsgálat során a szakemberek ellenőrizték az előírt dokumentációk meglétét, tartalmi megfelelőségét, érvényességét és a berendezések kötelezően feltüntetendő jelöléseit. Az ellenőrzés célja volt az is, hogy felhívják a figyelmet a jogszabályi előírások helyes alkalmazásra.

A kifogásolási arány az ellenőrzés alá vont vízi csúszdákat tekintve 14,3 százalék volt. A leggyakoribb jogsértés az volt, hogy hiányzott a hitelesített üzemeltetési napló és a kioktatott kezelőszemélyzet.

Az ellenőrzések kifogásolási aránya összességében javulást mutat, az idei évben 2,5 százalékkal kevesebb jogsértést állapítottak meg a szakemberek az elmúlt év hasonló időszakához képest.

Forrás: Főispáni Kabinet