A Bereki meggyes paszternák torta lett Jász-Nagykun-Szolnok vármegye tortája
A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzat pályázatára ezúttal közel hatvan alkotás érkezett. A számos különdíj mellett amatőr, profi, hagyományos és mentes kategóriákban hirdettek győztest.
A zsűri egyhangú döntése értelmében a Jász-Nagykun-Szolnok vármegye tortája címet mostantól Perity Róbert mestercukrász tortája, a Bereki meggyes paszternák viselheti.
A berekfürdői Park Étterem cukrásza által készített édesség fő összetevői a paszternák, az árpa és a meggy. Igazi gasztroforradalom az alapanyagok tekintetében – hangzott el a méltatás során.
A megmérettetésre a vármegye számos településéről érkezett nevezés. A zsűri tagja volt: Asztalos István, az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének elnöke, Borbás Zoltán, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Erdős Hanna, négyszeres olimpiai és világbajnok mestercukrász, Hubai Imre a vármegye közgyűlés elnöke, Mautner Zsófia gasztroblogger, az Alföld Szíve gasztro nagykövete és Pálszabó Mihály, aranykoszorús mesterszakács és tanár.
Kreativitásban, különleges alapanyagokban nem volt hiány. Volt olyan torta amelyik a sulyomcsokoládé és -párlat felhasználásával készült, míg egy másikat a világ egyetlen édes szarvasgombájával, a homoki szarvasgombával fűszereztek – mondta Pálszabó Mihály mesterszakács az értékelés során. Mautner Zsófi a jövőre nézve több bátorságot és - bármilyen furcsán hangzik is- sóhasználatot javasolt a versenyzőknek.
A kormányhivatal képviseletében dr. Katona Károly főigazgató gratulált a győzteseknek.