Denevér-megfigyelés a Kutatók éjszakáján

2022.09.30. 12:01 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

Péntek este a szolnoki Tiszaligetben, a Debreceni Egyetem Szolnok Campusában várják a tudomány iránt érdeklődőket. A kormányhivatal jóvoltából denevér-megfigyelés részesei is lehetnek a látogatók.

A Kutatók éjszakája rendezvénysorozathoz idén is csatlakozott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Természetvédelmi Osztálya.  Standjukon a denevérek életéről és a természetben betöltött szerepükről tartanak tájékoztatást, illetve számos érdekes képet is levetítenek a bőregerekről. A szakemberek bemutatják a kormányhivatal denevérvédelmi programjának eddigi eredményeit, valamint az általuk használt és kihelyezett odútípusokat. Praktikus tanácsokkal látják el azon érdeklődőket, aki szeretnének odút készíteni, és otthonuk környezetében kihelyezni. Jó idő esetén a látogatók a Campus épülete előtti parkban egy ultrahang detektor segítségével meghallgatják a repülő denevérek hangjait. A program szeptember 30-án, pénteken 18.00 órakor kezdődik, és várhatóan 22.00 óráig tart.

Kép

képaláírás: Denevérodú kihelyezése

Magyarország legjelentősebb tudományos fesztiválján, szeptember 30-án és október 1-jén országszerte több száz helyszínen várják a tudomány iránt érdeklődő gyerekeket, felnőtteket. A rendezvénysorozat célja, hogy szórakoztatóan mutassa be a kutatók munkáját, a tudományos kutatás fontosságát, és népszerűsítse a kutatói életpályát. A Kutatók éjszakája programjai idén is ingyenesen látogathatóak, azonban vannak olyan programok, amelyekre előzetes regisztráció szükséges. A programról minden fontos információ a kutatokejszakaja.hu oldalon olvasható.

Forrás: Főispáni Kabinet