Diákolimpiai bajnokait köszöntötte Szolnok

2024.02.21. 07:30 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye székhelye számos diákolimpiai bajnokkal büszkélkedhet. Őket és edzőiket köszöntötték, majd átadták a Diáksportért Díj Krajcs Gábor Emlékére elismerést, amelyet idén Tari János labdarúgó, edző vehetett át.

Szolnok városa nélkülözhetetlennek tartja a sport szerepét az egészségmegőrzésben, a fiatalok erkölcsi-fizikai nevelésében. Tudjuk, hogy nagy hangsúlyt kell fektetni a gyermek- és ifjúsági korosztály testi nevelésére, hiszen a sport valamennyi területét a megfelelő iskolai testneveléssel, diáksporttal lehet jól megalapozni – hangzott el a Szolnoki Széchenyi István Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumban megrendezett ünnepségen, ahol a kiemelkedő eredményt elért sportolók mellett edzőik munkáját is méltatták. A meghívottakat Tasnádi Zoltán, a Sport, Turisztikai és Civil Kapcsolatok Bizottság elnöke köszöntötte.

Kép

A kormányhivatal képviseletében dr. Botka János Hunor, a Szolnoki Járási Hivatal vezetője gratulált a sportolóknak.

Az elmúlt évben vívás-pábajtőr, atlétika, evezés, kyokushin karate, judo, fekvenyomás, sportlövészet, asztalitenisz, kötélugrás, táncsport és fit-kid sportágakban avattak szolnoki diákolimpikonokat. Az ő eredményeiket méltatták a rendezvényen, majd átadták a Diáksportért Díj Krajcs Gábor Emlékére elismerést, amelyet Tari János vehetett át az ifjúsági és diáksport területén végzett kiemelkedő utánpótlás oktatói-nevelői tevékenységéért, sok évtizedes példamutató edzői munkájáért, Szolnok város óvodás korú gyermekeinek egészséges életmódra nevelésében, labdarúgóinak képzésében betöltött kimagasló szerepéért.

Tari János aktív labdarúgó pályafutása 1961- 1974-ig tartott, ezt követően kezdte meg edzői tevékenységét, amelyet napjainkban is aktívan végez. Nemzeti válogatottak, élvonalbeli csapatokban játszó játékosok fémjelzik szakmai munkáját.

 

Forrás: Főispáni Kabinet