Elkészült a Szolnoki Evangélikus Egyházközség Adapterháza

2022.10.12. 07:35 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

Az új közösségi ház és a felújított evangélikus templom hivatalos átadását és szentelését vasárnap tartják a megyeszékhelyen.

A nehezítő körülmények - mint például a vírusjárvány - dacára nemcsak elkészült az Adapterház, és annak megépítésével együtt az idén kilencven éve épült templom felújítása, hanem végre elérkezett az ideje és a lehetősége annak, hogy mindennek együtt örülhessünk, ünnepelhessünk és megtartsuk a hivatalos átadót. E szavakkal mutatta be Győri Péter Benjámin esperes lelkész az Adapterházat, amely – mint mondta – arra szolgál, hogy a város és a templom, a hit és a hétköznapok között kapcsolatot teremtsen.

Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár köszöntője után dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc polgármester méltatta a beruházást. Köszöntőjükben elhangzott: a városban sorra szépülnek, újulnak, modernizálódnak a templomok, a rendházak és a keresztény nevelést biztosító iskolák.

A közösségi ház után a technikailag megújult templomot tekintették meg a vendégek. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal képviseletében dr. Berkó Attila főispán vett részt az eseményen.

Az Adapterház és a megújult templom szentelésére október 16-án kerül majd sor. Az istentiszteleti szolgálatot Dr. Fabiny Tamás püspök és Győri Péter Benjámin esperes lelkész végzi.

Forrás: Főispáni Kabinet