Elkészült a szolnoki Hetényi Géza Kórház előtti csomópont

2022.09.09. 14:00 | Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

A biztonságos közlekedést szolgálja a Tószegi út–Hetényi Géza Kórház csomópontjának átépítése. A beruházás során új forgalmi sávokat hoztak létre, és a csomópont összes ágára bővítették a jelzőlámpás forgalomirányítást.

A Hetényi Géza Megyei Kórház előtti útszakasz közlekedés szempontjából kiemelt gócpontnak számít Szolnokon, igen jelentős az autós és gyalogosforgalom a város ezen részén. Emiatt volt szükség arra a beruházásra, amelynek hivatalos átadására most került sor. Az új csomópontnak köszönhetően napjainkban már biztonságosan lehet bekanyarodni a megye első számú kórházához.

A korábbi kétszer két sávos útszakasz a kórházat megközelítő gyalogosok és autósok számára is balesetveszélyes helyzetet teremtett. Ennek kiküszöbölésére építették ki a forgalomtechnikai szempontból biztonságosabb csomópontot. Kiss Boglárka, a NIF Zrt. szóvivője elmondta: a projekt keretében új kanyarodó sávokat alakítottak ki, a kórház szolgálati bejárója előtt, a főúttal párhuzamosan új gyalogos átkelőhely létesült. Az érintett szakasz teljes aszfaltburkolatán megtörtént a kopóréteg cseréje, valamint elvégezték a javításokat a megsüllyedt burkolaton. Az új sávok miatt áthelyezték az autóbuszmegállót és a taxiállomást.

Kép

 

Kép

A beruházást és a megyei közútfejlesztést Dr. Kállai Mária, a térség országgyűlési képviselője, és Szalay Ferenc, Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere méltatta. Az ünnepélyes projektzárón a kormányhivatal képviseletében dr. Berkó Attila főispán vett részt.

Forrás: Kabinet